• Nieuws
  • Wijziging van de levensbeschouwelijke identiteit van Auris Rotsoord
2 april 2024

Wijziging van de levensbeschouwelijke identiteit van Auris Rotsoord

2 april 2024

Hierbij informeren wij u over de wijziging van de levensbeschouwelijke identiteit van Auris Rotsoord. Auris Rotsoord is van oorsprong een christelijke school waar leerlingen met alle levensbeschouwelijke achtergronden van harte welkom zijn. Het christelijk geloof en uitingen hiervan hadden een duidelijke plek in de school.

Door de jaren heen zijn onze leerling populatie en ons team sterk veranderd. Daarom hebben we sinds 2021 toegewerkt naar een schoolbrede aanpak van burgerschap en wereldoriƫntatie. Sociale competenties en democratisch burgerschap staan hierin centraal. Wij hebben daarbij aandacht voor alle wereldreligies. Het is wat ons betreft dan ook niet meer passend om Auris Rotsoord te profileren als school met onderwijs op basis van het christelijk geloof. Vanaf 2024 noemen wij onze school daarom geen christelijke school meer.

Op de website van Auris Rotsoord vindt u meer informatie over het onderwijs op Rotsoord. Ook kunt u met vragen bellen met de school via nummer 088-894 12 00.

Met vriendelijke groet,
Annelies de Leeuw
regiodirecteur Auris Onderwijs Midden